pühapäev, 6. november 2011

Retreat (2011)

  Mees ja naine lähevad üksikule saarele, et mõnda aega muust maailmast eemal olla. Üsna algusest on märgata, et naisel on miskit viga. Üks sündmus vaevab teda lähiminevikust ja pealegi on mees natuke möku. Eriti naise meelest. Kärisemist on kuulda ja pragunemist märgata. Kui raadioside ja elekter majast kaob, muudab see asja ainult hullemaks.
  Siis aga leiavad nad rannalt teadvusetu mundris mehe. Toovad teise tuppa ja peale toibumist teatab tüüp, et valla on pääsenud miski surmava haiguse pandeemia. Tõbi levib õhu kaudu, kõik uksed-aknad tuleb tihedalt sulgeda ja mitte sammugi välja liikuda, see on ainus viis ellu jääda. Ühesõnaga – võtab kontrolli täieliult enda kätte. Paarile selline järsk muutus ja käsutamine muidugi ei meeldi, aga kutt on üsna vintske ja esialgu tuleb alluda.

  Kogu aeg on aru saada, et midagi on teisiti kui näib. Püüad mõistatada, kas tegu on põgenenud vangiga, psühhopaadi või veel millegi kolmanda-neljandaga, aga enne lõppu mina asja siiski ära ei tabanud. Lõputwist oli normaalne, aga mitte jalustrabav. Selline keskmine thriller.
  6/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar