pühapäev, 20. november 2011

The Guard (2011)

 Jutustus politseinikust, nagu pealkirigi ütleb.
 Esimeste minutitega vaatasin, et see mees on lihtsalt pohhuist, mida selles ametis ikka tuleb ette. Natuke hiljem hakkas tunduma, et ta on täielik idioot ja kas mitte isegi kogu rahvas tema ümber, mida juhtub ka, ametist sõltumata. Ja veel pisut hiljem (üldse ei lastud kaua oodata), sai selgeks, et tegu on ühe tõsise mehega, kes lihtsalt võib endale lubada pohhuismi, idiooditsemist ja üht-teist muudki.
 Huumor oli hea, mõnes kohas lausa lõkerdasin. Ehk ainult poliitilist oli natuke palju pakutud ja osa neid nalju juba kulunud. Hobusega rääkimise koht oli lihtsalt lame. Aga kamoon, näidake mulle filmi, milles poleks nõrku kohti.
   Igati brittidele tüüpiline lugu algusest lõpuni. Muusika oli pisut üllatav, aga see ei lähe mitte miinusena kirja. Kokkuvõtteks ei tahakski seda puhtalt mingi žanri järgi hinnata, sest minu meelest ei rõhutud ühele küljele rohkem kui teisele. See oli lihtsalt hea film.

Üks parimaid sel aastal.
8,5/10

2 kommentaari:

  1. Minu meelest oli see hobusemomentki täitsa omal kohal. Aga muusosas absoluutselt nõus. Hoolikalt, asjatundlikult ja andekalt tehtud detailirohke film. Üks aasta parimaid tõesti.

    VastaKustuta
  2. Hobu koht oleks sobinud iga teise tegelasega, aga selle üdini tõsise FBI selli puhul oli kuidagi...

    VastaKustuta