pühapäev, 13. veebruar 2011

The Troll Hunter (2010)

    Trolljegeren


Oh, ma ei tea… Vaat, ei kiida. Mis siis, et teised kiidavad, mina ei kiida.
Trollid on tegelikult olemas, aga valitsus salgab tõde. Olete varem sarnast teemat kohanud? J

     Esimene pettumus juba esimestest sekunditest, kui ekraanile ilmus tekst, et kusagilt sellised videosalvestised leiti ja mingi uurimiskomisjon leidis, et need on autentsed. Täpipealt nagu Cannibal Holocaust. Ok, kohe pole vaja veel negatiivselt suhtuda. Ja järgmised paar minutit saingi rõõmustada, et sellist doki või live meeleolu tekitati päris ehedalt ja usutavalt. Aga siis hakkas mind tasapisi häirima, et sellist kaamerat on juba nii krd mitu korda varem kasutatud, Cloverfield ja [REC] ja District 9, kui midagi mälu pingutamata nimetada…
  On ju tore, et vampide, zombide ja muude blaadsakkerite kõrvale on ka trollid lõpuks toodud, filmides justnagu uus moment, aga no… kui sul on käes filmitööstuse väljendusvahendid, miks ometi kasutada neid selleks, et teiste äranühitud võtteid ahvida? Kas võimalus omapärast filmi teha tõesti oma peaga mõtlema ei pane?
   Siis oli ridamisi möödapanekuid ja loogikavigu. Algul ajas vana neid noori ära, järgmine moment kutsus juba kaasa ja aitas igati. Ühelt poolt ridamisi tappa nüri järjekindlusega, samas muretseda nende vere koostise pärast jne. Aga need olid sellised pisemad apsakad ja neid oli üksjagu palju, ei viitsi siia kirja panna. Hullem on see, et mõnedes kohtades läks asi ikka päris lapsikuks kätte. (kõrgepingeliinid on tegelikult trollitarad :D) Ning see „raudrüü ja pommivööga“ koht oli ikka nii halvasti ja totakalt valmistatud, et ei oska isegi kusagilt teist nii halba momenti võrdluseks tuua. Grimm jms oli üldse nõrgaks kohaks, trolle näitas kas läbi udu, lumesaju või öise nägemise kaamera. Oleks võinud pingutada ja kasvõi ühe korraliku lähikaadri ka trolli lõustast teha.

 Head oli ka. Ilus Norra loodus, igati usutavad tegelased ja 2-3 OK nalja. 
6/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar