esmaspäev, 17. oktoober 2011

Disko ja tuumasõda (2009)

  Nostalgitsev ülevaade külma sõja nüanssidest ja NL lagunemisest. Suhtsubjektiivne, pisut pealiskaudne, hõlmates just neid aastaid ja neid momente, mis autorite jaoks olulised. Mingit erilist infolaksu ei paku, kuigi paar faktikest pudenes mullegi. Aga päris noortele ja piiri taga elavatele inimestele võib huvitav olla. (tean näiteks 22-aastast Kanada tütarlast, kellele koolis ei räägitud midagi moodustisest nimega NSVLiit; ainult kuulu järgi ähmaselt teadis) Aga neile, kel aastaid üle 30 - lihtsalt väike retrospektiiv.
  Ma möönan Soome TV rolli olulise infokanalina ja tegurina meie kasvatuses ja vaadetes ja olgu pealegi - ka ühe NL-i lagundajana, aga nii intensiivset ülistuslaulu sellele oli lõpuks juba natuke imelik jälgida. Muutus veidike ebasoliidseks või nii.

 6/10

2 kommentaari:

  1. Mind täitsa huvitaks palju selles dokis on linnalegende ja palju tõtt ?

    Näiteks paar vanemat elektroonikust tuttavat on öelnud, et lahes olnud segaja ning kraadiklaasist antenni ehitamine olid seal puhas totrus.

    Ka olevat Emmanueli paanika vanemate inimeste sõnul olnud ikka märkimisväärselt pisem, kui seda dokis rõhutati.

    Ise olen põline lõunaeestlane ega oska suurt midagi kosta. Pole soome televisiooni vist kordagi elus näinud. Tallinnas elav tädipoeg külas käies ka sellest ei jutustanud :)

    VastaKustuta
  2. Elevhõbeda antenn on totrus, isegi segaja puudumisel. Aga kraadiklaaside müügilt kadumist võin kinnitada :)

    VastaKustuta