neljapäev, 5. mai 2011

The Way Back (2010)

Olles juba kolme arvustust lugenud, kõik sellised laitmakippuvad, ei plaaninud ma ometi sellele kuluvat aega muuks tarvitada. Sellised palad tuleb ikka ära vaadata.

 Karme tingimusi oli päris hästi kujutatud, nii külmas kui palavas. Kartsin, et tuleb selline mütsiga löömine, nagu vahel on olnud, Clive Owen Tšetšeenias vms., kus minnakse nagu mängeldes, poljuška-polje, sest paar püssipauku ja lumehanged ei tee mehele ju midagi.
 Mind ei häirinud, et üht paika näidati nii palju, teist nii vähe, ega sellest kümneosalist BBC dokki ka teha saanud, aga laitmist leiaks. Totraid apse oli – mehed hullu ilmaga surnuks külmumas, pikali kukkumas, aga valvuril terasrelv paljas käes. (Eks ta raske ole käpikuga päästikule vajutada J). Siis juba mainitud tervislik väljanägemine laagri tingimustes jms. Vene keelega on alati amidel jama. Ma tean, et USA-s on väga palju venelasi ja nende seas ka näitlejaid, aga kas need on filmitegijatele liialt kallid või ei huvita neid üldse, silmas pidades peamiselt Ameerika publikut... Oli seekord paar korda ka päris korralikku vene keelt kuulda, aga seda hullemalt kõlas mõni teine. Teinud siis kogu asi inglise keeles, nagu enamus dialoogi oli.
Nõus, et peale Mongoolia piiri läks asi veidi käest ära. Ei ole ma Šalamovit lugenud, ei tea, kas neiu oli väljamõeldis vms, aga kogu lugu tundus ’real story’ kohta siiski natuke uskumatu. Olles juba kurnatud, katkiste jalgadega ja mida kõike, minna peaaegu toidu ja veeta läbi kõrbe, mille lühim külg on 800 km...? Kamoon...Aga inimvõimetel pole piire ja kes olen mina, et seda väljamõeldiseks pidada.

     Osad tegelased ei olnud väga selgelt välja joonistunud. Kuue-seitsme inimesega ei oleks nagu kõrvalosi vaja, filmil jagus pikkust selleks küll.
     Aga Colin Farell tegi väga mõnusa rolli. Tundus teine vahepeal juba kuidagi üht sama hoogu rollist rolli kasutavat, aga seekord leidis (või leidis režissöör?) mingi uue varjundi. Reiting tõusis pügalakese.
 Kokkuvõttes oli vaadatav film. Suudeti jälgima panna, tahtmine oli lõppu teada saada, jne.

7/10

2 kommentaari:

  1. Mul selle filmiga ei vea. Ise veel kilkasin, et nii tore ja lahe, et tuleb ja puha, aga siiani nägemata, kuna esimesel korral lendas prügikasti kiirkorras kettatühjendamise käigus ja teisele katsele minnes kärssas läparellol emaplaadi lõunasild.
    Kui läp-i korda ja tagasi saan, siis vaatan ära - kolmandat korda enam alla ei tõmba...

    VastaKustuta
  2. No siis jääb veel see võimalus, et keegi näitab sulle, "vabatahtlikult"... :D

    VastaKustuta