laupäev, 28. mai 2011

Waking Life (2001)

Tihedat teksti huvitavatest teooriatest meid ümbritseva elu ja universumi, inimese taju ja arengu kohta. Mõni köitvam, teine vähem, sõltub vaatajast. Ei käi enda arvamust välja, mis seal oli „Wow!“ ja mis pullikaka. Seda enam, et keegi meist midagi ära ei tõesta ja ka teemasid oli rohkem kui paar-kolm. Midagi lausa „elumuutvat“ seal ei olnud. Aga huvitav oli, mõtlema pani ja samas ei rünnatud igava akadeemilise targutamisega, vaid räägiti lihtsas kõnepruugis „tead, ma arvan“ „kas sa oled tundnud“ jne. 
Kõmmutamist pole, liigutavat romantikat pole, nalja pole. Meelelahutust siit ärge otsige. Head taustamuusikat on, nagu animatsioonidega enamasti kipub olema, aga et teksti oli palju, siis selleks ka eriti ruumi ei jäänud.
Animatsioon ise oli geniaalne. Lihtsa stiili läbi ülihea väljendusrikkus. Midagi sellist võib näha kuuekümnendate raamatuillustratsioonides. Elamus!

8/10

2 kommentaari:

  1. tsekka "scanner darkly" ka üle.

    VastaKustuta
  2. See ka nähtud. Seal oli nagu ilmekus selle abil, et oli vähe moonutatud, palju originaalnäitlejate ilmest alles jäetud, kõik äratuntavad, nii on lihtne. Aga siin oli hoolimata ka ainult piirjoontest (vt alumine pilt) ikka kõigil elu sees. :))

    VastaKustuta