reede, 23. september 2011

Black Death (2010)

  1348. aasta Inglismaa. Katk on pooled kuningriigi elanikud tapnud, kõiki valdab õud. Ühed räägivad, et jumal nuhtleb inimest nende pattude eest, teised usuvad, et katk on saatana käsilaste kätetöö ja asuvad selle vastu võitlema. Salkkond mehi rändab külasse, mis miskipärast on katkust ja surmast puutumata jäänud. See on ju ometi kahtlane. Olevat isegi kuulda, et nad äratavat seal surnuid elule. Väga kahtlane.
  Teel satututakse lahingusse ja notitakse niisama ilma lahinguta. Lõkke ääres räägitakse legende ja oletusi. Külla jõudes võetakse  mehi kenasti vastu ja päälik otsustab esialgu vagusi uurida, mis paistab...
  Tahtsin vaid Sean Beani ja Freddi Redmyne’i näha; mõlemad on ajaloolistesse piltidesse sobinud.  Konkreetne teema ise pole päris minu maitse, aga et lugeda oli nii kiitust kui laitust, siis igaks juhuks tuli järgi kaeda.
 Kaamera ja montaaž olid täitsa märgatavad. Rollid ok, muusika talutav. Grimm oli, dekoratsioonid olid, õhustik oli....  Suisa ’igav’ oleks võib-olla ülekohtune öelda, aga ’köitev’ oleks seda veelgi enam. Kui seal (peale selle, et küll oli tollal ikka raske) mingi uba või sõnum kuskil peidus oli, siis oli ilmselt liiga hoolikalt peidetud.

5/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar