esmaspäev, 28. november 2011

X (2011)

  Kaks prostituuti, üks kõrgemal tasemel, teine täielik algaja, tänavaservas suures rahahädas alles esimesi samme tegemas, näevad ühe oma kliendi tapmist pealt. Mõrtsukmees tahab mõlemaid kätte saada ja jaht läheb lahti.
Ootas teine vaatamist juba mitu kuud, sest kuagil foorumis kiideti ja mitte ühe hingelise poolt. Pidi olema mõtlemapanev ja kaastunnet tekitav. Ja veel oli mulle valesti meelde jäänud, et tegu on Aasia toodanguga. Mälu trikitab,  Austraalia film on hoopis.
 Midagi seal ju oli, aga ei sugugi uue nurga alt ega eriliselt põnev. Kas teadsite, et neil naistel on raske elu või et osad pollarid on pätistunud? Kuidagi oli kuhjatud kokku väga erinevaid asju – kohtumine narkaritega, meenutus emast. Kaadreid oli kasutatud kõige erinevamat tüüpi, kuni uduse pildi ja eristamatu helini välja – kõik selleks, et tolle öö meeletust rõhutada. Ma pole asjatundja, aga osad kaadrid tundusid ikka täiesti mõttetud.
 Mulle ei meeldi kolmeks jagatud pilt. See on harva informatiivsem ja peaaegu mitte kunagi efektsem. Mulle ei meeldi stseenid, kus autoga sõitja saab tänaval jälitades jalgsi põgeneja kätte. Sama loogiline on uskuda, et vannitoas saab trammiga hiirt taga ajada.

 Tõsise elamuse otsija võib vahele jätta.
 5/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar