reede, 4. november 2011

The Art of Flight (2011)

  Ammu ei ole minu silma sedasi nuumatud!
  Kamp mehepoegi käib mööda maailma mägesid lumelauaga sõitmas. Öelda, et see, mida nad teevad, on pöörane, tähendaks õigupoolest mitte midagi öelda. Pigem ühe Tšiili kohaliku sõnadega: ''What planet the fuck are you from?!"


    Põgusalt puudutati kõike: ettevalmistused, reisimine, nende endi mõtted sel teemal. Ka kukkumised ja mitte üks kord. Ja loomulikult kaadrid sellest, mida lumelauaga teha osatakse. Nii reaalajas kui aegluubis.
    Mingi hetk jäin mõtlema, et osad neist tüüpidest peavad küll miljonäride võsukesed olema, sest klotsi sellise harrastuse jaoks kulub ikka nii ohtrasti, et kas üksi punapulli promomisest ja filmitulude avansist seda välja annaks. Paistis, et suur osa neist tegeleb sellega aastaringselt. Alaskal käinud seltskond rääkis, et talvel on seal enamus päevi pilves või sajune. Aga nemad tahavad sõita (vist kontrastse nähtavuse pärast, ei saanudki hästi sotti) üksnes päikeselise ilmaga. Ja kuniks õiget ilma oodati, tegelti päris puhtakujulise jackassi mängimisega: relvad, lõhkeained, tomahoogi loopimine ja kõik muu, mis lõbu pakkus.


See ei ole äpardus. Kutt rammib lumelauaga seda puud täiesti sihilikult.

    Usun, et ilusat pilti jätkub ka neile, kel selle ala vastu konkreetselt huvi pole või meeletused ei meeldi. Ja muusika oli sisse miksitud selline, mis haakus oivaliselt nii pildi kui minu maitsega.
    Tahan kinno, tahan suurelt ekraanilt!
    10/10

2 kommentaari: