teisipäev, 25. jaanuar 2011

The Time Machine (2002)

Kusagilt lugesin, et pidi olema üks paremaid ajas rändamise teemalisi filme, nii sai ette võetudki.
Mees ehitab ajamasina ja kui soovitud tulemust, et minevikus nihu läinud asju parandada, saavutada ei õnnestu, siis liigub hoopis 800 000 aastat tulevikku.
Pool filmi mõtlesin, et no ligi miljon aastat, võiks ikka inimesega antropoloogiliselt ka midagi selle aja peale muutunud olla – täitsa samasugused kui meie – aga siis ikka tuli ka - teine rass veel.

 Teema oli pisut niru järjepidevusega. Alguses see minevikku sopsamine, siis tulevikus põgus tutvumine eluga, siis madinad ja selgitused, et selline me elu ongi. Siis see lühikurss ajaloost mingi hologramm-tüübiga (kahel korral!) Siis mingi päästemissioon ja sigri-migri mäsu ajamasinaga ja kokkuvõttes nagu läbivat liini ei olnudki.Puurid-võred olid nii suurte aukudega, et neist oleks saanud läbi pugeda ja see, et püüti enne lõppu mingit filosoofilist pointi anda a la „ära püüa minevikku muuta“ vms, see ei tulnud ka suure sõnumina esile. Kohati oli teostus selline, et paigutaks filmi kaheksakümnendatesse.

Aga taustad-dekoratsioonid olid head. Meenutas mitut puhku Waterworldi. Kähmlusstseenid olid kärmed ja huvitavad, need kollid liikusid hästi ja see liivaauku kadumine oli ka efektne.
 Ja siis veel see memento-kutt ning Jeremy Irons suht harvanähtavalt õelas rollis J
Lõpp oli ka hea. Aga kokkuvõttes siiski tavaline meelelahutus.
Mitte rokem kui 6/10

5 kommentaari:

  1. Tea kas seal kuskil, kus nad ütlesid, et see on parim ajas rändamise film, ütlesid nad ka, et Matrix 3 on parim sõjafilm või midagi sellist?

    Mitte, et ma tahaks su "kuski" kallal norida. Ühe näite põhjal on lihtsalt raske selget pilti formuleerida. Võib-olla olid tal selle ühe väite kohta seal kuskil head põhjendused või kontekstist sai aru, et ta teeb nalja ja ei mõtle seda üldse tõsiselt.

    Ei saa kohe ühe soovituse põhjal järeldada, et soovitaja oli 13 aastane tüdruk. See võib esialgu ainult tunduda kui soovitus 13-aastaselt tüdrukult.

    VastaKustuta
  2. See oli selline koht, kus palju inimesi soovitas ja loomulikult ei saa suure karja puhul kõike puhta kullana võtta, aga silma jäi ja pole suur vaev üks asi ära vaadata.
    Põhjendust ei mäleta, aga teema ise oli muidu tõsiselt mõeldud :)

    VastaKustuta
  3. Ega film väljakannatamatult halb ei olnud. Täiesti hea keskpärane, aga no keskkonna kohta, kus kari inimesi seda üheks paremaks nimetab, paneb küll kriitiliselt vaatama ja eelarvamusi formuleerima.

    Ei ole ise palju ajareisifilme vaadanud, aga praegugi ütleks oma peotäis filme kokku küll, mida pigem ise märgiks.
    Back To the Future'idki, Los Cronocrimenes, ameeriklaste Primer ja kasvõi Army of Darkness.

    Butterfly Effect oli ka pädev.

    Neid näinud pole, siis vaata nood ära.

    A no see Time Machine sellise mõnusa traditsioonilise seiklusena on muidugi hea kui näiteks otsidki midagi sellist klassikalise moega.

    VastaKustuta
  4. No minu jutt filmi kohta oli ju umbes sama.

    Keskkonnast said valesti aru :D Mitte kari ei soovitanud seda, vaid palju inimesi soovitas igasugu erinevaid ajarände filme ja see oli üks paljudest nimetatud filmidest. Kui teised lihtsalt nimetasid, siis tema oli ka "üks parimaid" juurde lisanud.

    Sinu mainitutest Army of Darkness nägemata, teised nähtud ja meeldivad ka peale B t.t. Future, see oli pisut liiga lapsemeelne.

    VastaKustuta
  5. Njaa, Wellsi loomingust pole seiani ühtegi päris pädevat filmi tehtud, aga uusfilmid nii Ajamasinast kui Maailmade sõjast on jah, sellised..4-5 punkti.
    Muuseas, see film on suht 1:0,7-le raamatu järgi. Raamat ise oli ka selline, et pole just suurem-suurem asi, aga ramsile kirjutatud järg "Ajalaevad" tõstab algteose väärtust, Wellsi nimi ka muidugi.

    Ps. Kui mälu ei peta, siis kõvasti vanem (mingi 1954-56 äkki)Ajamasina film oli tunduvalt parem, aga kindlalt ei ütle.

    VastaKustuta