teisipäev, 25. jaanuar 2011

I Spit on Your Grave: Unrated (2010)

Ma pole sedalaadi filmide sihtgrupiks, aga teatud põhjustel ma endale sellist vaheldust lubasin ja arvan, et ilmselt igasugu horrifännide jaoks on see üle keskmise film küll.
.
Tütarlaps rendib üksiku metsamaja, et vaikuses ja rahus kirjatööd teha. Aga kohalik bande, kelle seas ka sheriff, leiab otsitud ettekäänetel võimaliku olevat teda vägistada, kolkida jne. Kui ta kuidagiviisi sellest eluga pääseb, tuleb ta umbes kuu aja pärast tagasi ja asub kätte maksma. Julmalt ja põhjalikult.

Tüübid olid sobilikud valitud, enam-vähem usutavad ka. Ainult tütarlaps ei olnud teises pooles, kui kätte maksma hakkas, eriti veenev. Võib-olla sellistes filmides ei keskendutagi eriti näitlemisele, rõhutakse rohkem räigetele kaadritele, aga minu meelest oleks pärast sellist läbielamist temas ikka palju rohkem viha pidanud olema. Oli aga üks täiesti rahulik ilmetu nägu. Isegi mitte karmist elust tekkinud tuimust mitte. Lihtsalt nagu…õpetaja loeks klassile tähestikku ette…
 Visuaalselt üsna karm, aga sisu ja põnevuse poolest täielik jama. Püüan edaspidi mitte oma aega säärase kraami peale raisata...

2 kommentaari:

  1. Vaatasin ka selle filmi ära ja näitlejatöö osas ütleks, et just hea oli. Ma oleks ise täpselt samamoodi peaosatäitja näitlema pannud. Rahuliku ja emotsioonituna. Nii oligi ta palju veenvam. Vastasel juhul oleks viha ära söönud karmi reaalsuse. Praegu seda ei juhtunud. Täielik rahulikkus, ükskõiksus jms näitas seda, kui tugeva jälje jättis meeste alandav käitumine naisterahvasse.

    VastaKustuta