pühapäev, 30. oktoober 2011

Kuradisaare kuningas

Kongen av Bastøy (2010)

      Jälle üks tõsielu sündmuste põhjal tehtud film. Lugu raskestikasvatatavate poiste kolooniast, mis asub eraldatud saarel, eelmise sajandi alguse Norras. Näeb kaklemist, varastamist, karme karistusi, ränka tööd, põgenemiskatseid ja muud masti kannatusi. Pinge kasvab, lugu areneb ja lõpeb üsna kurva noodiga. Peamiselt sünnib kononflikt personali ülbusest, ehkki poisid ise pole ka inglid, muidu nad sinna poleks vist sattunud, ja pealegi on nad sellises eas, kus hakatakse meheks saama, oma tahtmist ajama jne.
    Kaks huvitavat momenti oli: ma ei näinud, et nad seal õppetööga oleksid tegelenud, kuigi mõned olid veel üsna noored. Karistusena päris karm, aga järelemõtlematu. Teine hetk oli see, et poistel polnud nimesid, neid hüüti C-5, C-19 jne. Selline tagurpidi deja vu efekt, kus reaalsus ületab ulmeka...

     Ent kui oled koolivägivalla kohta juba küllalt näinud ja vangladraamasid samuti, siis midagi uut ega üllatavat näha ei saa. Näitlemine oli noorte meeste kohta igati ok. Muusikat väga ei mäleta, aga otse kõrva vist ei kriipinud. Täiesti kannatab vaadata, aga millestki erilisest ilma ei jääks, kui ei näe.
    6/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar