neljapäev, 8. detsember 2011

In Time (2011)

  Lühidalt on siis leiutatud/avastatud geen, mille abil inimene vananeb vaid 25. eluaastani, siis jääb edasi sama nooreks. Aga „edasi“ on vaid aasta, kui sa ei suuda eluaega juurde hankida – tööga, äriga, hasartmängudega, röövimistega. ’Time is money’, nagu korduvalt selle filmi puhul märgitud. Ainult et kui meie siin ilma rahata saaks ka elus püsitud, siis ilma (elu)ajata...
 Pisut hiljem selgub filmist veel, kui ma ikka õigesti aru sain, et keegi võib rikkaks saada  (ehk siis kaua elada) üksnes kellegi teise arvelt, aega juurde ei „trükita“, seda on konstantne kogus. Keegi sai kusagilt 10 aastat juurde – tähendab keegi on kusagil pidanud ...
 Päris võigas olukord, kui süveneda, isegi beebil kell tiksub käsivarrel. Autasud, pangalaenud, ettekandjatele tipp, poest rääkimata - kõik minutites, nädalates, kuudes. Aeg on ainus valuuta ja kõik tahavad elada.
 Ja kui sa oled ka olnud edukas ja saanud omale sajandi jagu elupäevi, siis pole see nii väga kaif ja nautimine ühti, sest lisaks kõigele muule on olemas ka vargad ja röövlid. Varjata oma tegelikku seisu eriti ei õnnestu, sest iga kord kui midagi ostad, on see paljudele nähtav. Ja nagu öeldud – kõik tahavad elada. Ning kuna kogu su vara on sinuga kogu aeg kaasas ja seda sinult kätte saada pole sugugi nii raske, siis ongi käes vaid üks suur džungliseadus ja olelusvõitlus.

 Mõned momendid olid natuke liiga imalad, naiivsed või primitiivsed. Ei meeldi mulle see „hoian sul käest kinni ja siis jookseme koos...“ Tõsisesse filmi pole selliseid kaadreid tarvis, kui sa just nimme ei taha, et film väga tõsine poleks või 14-aastaste pealt põhikassat ei planeerita. Paar kohta olid ikka suisa absurdsed, aga ei saa spoilerdamata välja tuua. Mulle kangesti oleks meeldinud, kui sellest oleks tehtud üdini karm, selline alla 17 ebasoovitav film. Praegu jäi teostus ideele üksjagu alla.
Ent – idee oli siiski ütlemata hea ja juba üksi selle väljakäimise eest annan punktid. Ma ei imestaks, kui siit miskine spin-off tehtaks, aga vb on juba olemas ka, jõuad sa kõigega kursis olla.
Helirada oli kohati päris hea.
                                  Ema, abikaasa ja tütar. Peamiselt rikaste luksus.

Timberlake saab mängitud küll, ma ei tea, mis ta’st nii hullusti kirutakse. Muidugi tuimavõitu või väheste emotsioonidega, kuidas öeldagi, aga sinna keskele paljude teiste sekka mahub vabalt. Amanda võib olla hea näitlejanna, ei oska kinnitada ega ümber lükata, aga oma välimusega on ta kõigi nelja jalaga väljaspool minu maitset ja seetõttu kõrvalpeaosa ei kommenteeri.
Film tasub kindlasti järgikaemist!
7/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar