esmaspäev, 7. märts 2011

A Woman, a Gun and a Noodle Shop (2009)

San qiang pai an jing qi


  Kujutage ette, et teil on ees tähtis kohtumine. Viimane pilk peeglisse, lips otseks ja uksest välja, et istuda kohale tellitud Lincolni ja sõita kuhugi, kus teid seltskond klanitud äripartnereid ees ootab… aga ukse all tolkneb rikša. Kondimootoriga, mitte velorikša, kolm kõõrdsilmset hiinlast ees. Teid lükatakse jõuga kärusse ja põrutatakse mürinal läbi auklike kõnniteede teadmata suunas.
 Ei, nii hullult see film läbi ei raputa, aga elamus –  kindlasti!

  Kaupmehega stseen filmi alguses pettis korraks ära, et see on nüüd  küll väga vaba interpretatsioon Blood Simple. kallal, aga üsna pea hakkas detaile pudenema ja lõpuks sai neid ehk natuke liiga paljugi. See selleks. Üldiselt ma soovitaks originaal kindlasti enne ära vaadata, aga samas remake vaatamise ajal näha seda siiski kui vana-Hiina lugu, mitte pidevalt algmaterjaliga kõrvutades. Kui õnnestub. Häirib vähem.
  Mõni tegelane oli kõvemaks kirjutatud, teine jälle mökumaks, aga see kõik sobis. Hoolimata tugeva koomi võtmesse panekust säilitas asi ometi mingi teatud põnevuse ja hoidis lõpuni nina vastu lina. Ma väga komejandi etendamist ei armasta, olen ka öelnud, et selle ilmakaare rahvas on karmide teemade peale rohkem mihklid ja huumori poolest mitte nii, aga seekord pidin küll koos nuudlitega osa oma sõnu ka sööma. Paar korda lausa lõkerdasin. Paksukese kääridega stseen võiks ajapikku isegi mingi filmiklassika listi jõuda J Lõppu oleksin küll originaalsemat palunud, aga noh…
     Ning üha enam on Idamaade kaameras lummust. Varem seda nii tihti ei kohanud.
7/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar