teisipäev, 27. september 2011

I am Legend (2007)

     Taas üks film, mis on saanud nii kiita kui laita.
  Elab mees inimtühjas New Yorgis, sest viirus on kogu inimkonna maa pealt minema pühkinud. Kolab ringi, otsib huvitavaid asju, olgu elusaid või elutuid. Segu filmidest ’The Road’ ja ’A Boy and His Dog’. Seda kuni hetkeni, kui võõraid sisse hakkab tulema. Sealt edasi muutus selliseks suvaliseks zombiemäsuks.
Esimene pool oli päris huvitav. Üsna usutav pilt, et kuigi sul võib kohati põnev olla, siis sellises olukorras kipub inimene siiski segi keerama. Teine pool lausa kinni lööma ei sundinud, aga midagi uut ka ei pakkunud. (või kui ehk ainult see, et „reede“ ajas nii lolli juttu, et „robinsonile“ ei läinud see kuidagi pääle :P)
     Häiris see primitiivsevõitu arvutianimatsioon ja ei saa seda ka aasta 2007 kaela ajada, sest täna on ta sama vilets. Ei tea, kas tulebki kunagi korralikku plastilist liikumist või ei püüeldagi selle poole...
 Mitmed küsimused jäid õhku, jäid segaseks, ja kui mina ulmevaatajana võiksin nad ka küsimata jätta, siis tegijatel oleks võinud see selgeks mõeldud olla.

  Lõpp oli ninnu-nännu, pluti-pluti.
5/10
 ---------------

Et juba virisemiseks läks, siis paar filmi veel, mis omaette posti ei vääri:

Похищение богини (2010)
Jubeirmuskole!
Kui teil ei ole mitte midagi lugeda, mitte midagi vaadata ega mitte midagi teha, siis tehke ikkagi midagi muud, seda ärge vaadake. Kõik Venezuela asjad on sellega võrreldes Kuldse palmioksa laureaadid ja Oscari nominendid.  :P
 1/10


Blitz (2011)
  On see Stathami maine kus ta on, miskipärast ei suuda ma tema töid vaatamata jätta. Nüüd hakkan juba vaikselt mõtlema, et miks küll. Mehaanik jättis pisut parema mulje kui transportöörid ja kõrgepingeklemmid ning kui nägin, et nüüd tuleb asi peale pausi taas UK-st, siis uskusin, et asjad lähevad aina paremaks, aga ei. Mitte seekord.
 Jahitakse sarikilleri kalduvustega võmmitapjat. Õige pisut on süžee tavamärulitest erinev, aga see on ka ainus pluss. Muidu on ikka ööpäevase habemetüükaga pidevalt põhjuseta ülbitsev Jason, tapmised-kondimurdmised ja happy finale. Lisaks paar päris totakat loogikaviga.

 4/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar