kolmapäev, 9. veebruar 2011

Zero II (2010)

 Kuna mul on Leedu filmidega varasemast meeldivaid kogemusi, siis tekitas mõistagi kohe huvi, kui sellest lugeda sain.
 Gendri küll mainis rohket huumorit, aga ma spoilerdan natuke rohkem J Tegemist ei ole tõsiselt mõeldud thrilleriga. Kohe esimestel sekunditel öeldakse vaatajale ära, et tegu on seebiga, mida iseloomustavad liialdused jne jne. Aga sellest hoolimata igati vaadatav meelelahutus. See suhete ja seoste sasipundar on päris korralikult kokku kirjutatud.

Tüübid on värvikad, näitlemine u 10 x parem kui meie „Ohtlik lend“ või „Kelgukoerad“ umbropsu võrdluseks tuua. Samuti kõiksugu pagemis-, tulistamis- ja kaklusstseenid. Miks eestlased nii kobad on, ei tea. Tundub, et jääbki nii.

Kõik tegelased on uskumatult lollid ja absoluutselt kõigil on närvid viimase piirini tuksis! J
Liin, millega lugu algab, jääb hiljem soiku ja järje võtab üle sellest välja kasvanud teine liin, aga sellise žanri puhul polegi eriti oluline. Kui Gendri võrdles Snatchiga, (mis on üsna paslik), siis mulle meenus ka Burn After Reading, ses mõttes, et kohati püüti nagu liiga palju ümbritsevaid mättasse lüüa. Samas oli huumorit rohkem kui thrillerit. Võib-olla ma ootasin liiga palju.
   Aga kokkuvõttes huvitav vaheldus ja pole paha meelelahutus.
7/10

2 kommentaari:

  1. Sellel esimene osa ka, midavat täitsa OK olema. Need kaks kino pole omavahel seotud. Aga leedukad ise väidavad, et neil häid filme ei tehta üldse ja Zero on ainult ropendamine. Väga huvitav...

    VastaKustuta
  2. Eks võib millalgi üles otsida ja perra kaeda.

    Kunagi oli leedukatelt väga kõva sõna see:
    http://www.imdb.com/title/tt0173684/

    aga täna ilmselt eriti ei lõikaks, ei viitsi otsida ja proovida.

    VastaKustuta