reede, 13. mai 2011

The Falcon and the Snowman (1985)

/krd blogger oma hooldustöödega - postid kadunud, kommid kadunud, hakka aga otsast pihta.../


Kaks lapsepõlvest saati parimat sõpra, üks on narkodiiler, teine töötab mingis riigiasutuses salajaste dokumentide osakonnas vms. Dokumente lähemalt silmitsedes saab noorhärra aimu, milliseid mahhinatsioone kulisside taga tegelikult toimetatakse, kuidas teiste riikide siseasjadesse sekkutakse ja sündmusi endale (USA siis) sobivas suunas mõjutatakse. Kerge šokk või nii. Ja protesti märgiks otsustab ta tema käes olevat inffi rahaks tegema hakata. Tema hangib info, müügitöö jääb sõber narkoärikale. (kusjuures pärit on mõlemad noormehed väga korralikest peredest)
     Rõõsknoorte nägudega Timothy Hutton ja Sean Penn. Lisaks David Suchet ja mõni tuttav tüüp veel.
 Aga et see luftivend-narkopoiss on ise ka sõltlane, siis on selge, et hakkab jamasid tulema. Läheb teine sinna, kuhu oli keelatud, räägib välja, mida ei lubatud rääkida ja kui asi sitaks keerab, kisub ka teisi jamasse. Asi toimub seitsmekümnendate keskel, teles käsitletakse Watergate keissi ja antakse muidu päris hea ülevaade ajastu poliitilisest taustast ja meeleoludest.
     Tänud Trashile filmini juhatamise eest. Olen ise üsna nii Penni austaja, aga kõiki ta asju pole jaksanud läbi närida. Ma päris nii palju humoorikat ei leidnud, aga kohati absurdne, sürr ja tragikoomiline oli küll.
Kui mõelda, et lugu on tõsielusündmuste pealt tehtud, siis on ikka päris pöörane, mida Sean Penni tegelane kõik ette võttis. Kuni selleni, et Vene saatkonnale 5-kilost heroiinitehingut pakkuda.  J
Lõpplahendus oli selline, nagu reaalis sarnastel puhkudel ikka.
 Midagi nagu ei logisenud. Väga head esitused, eriti Penn ja Suchet, aga kõik teised ja muud momendid oli ka ok. Tasub järgi kaeda!

8/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar