neljapäev, 9. veebruar 2012

ACTA-vastane protest laupäeval

  Hea sõber, asi on tõsisest tõsisem.
1. Meile püütakse rääkida, et ACTA lepe on hea, ohutu, kasulik, õiglane, vajalik ja kõiksugu muud ilusat, ent ometi on suurem osa kogu sellest kremplist salajane isegi enamike riigimeeste jaoks. Kas pole hirmutav ja äraspidine loogika? Miks nii väärt asja ei saa avalikult letti lüüa ja rahvamasside heakskiitu nautida? Kes võiks vastu olla heale ja õiglasele? Ei taha ju keegi politseitöö spetsiifilisi nõkse teada ega muud säärast ametkondlik-konfidentsiaalset infot. Jutt käib konkreetsest seadusandlikust aktist, mis ka meie riigis tahetakse kehtestada, mis sätestab kriminaalvastutuse päris paljude tegevuste eest ja meile pakutakse vaid üksikute punktide kohta kommentaare. Miks ometi?

2. Internet ei ole mitte kellegi oma.
See on kogu inimkonna omand ning võtta see poliitikute ja ärimeeste poolt oma võimu alla, kontrollides, tsenseerides, piirates, nuuskides ja jälgides praktiliselt kõigi kodanike tegemisi, andmata seejuurs tavainimestele pisimatki kasarääkimise õigust, on kõigist seni näha olnud piraaditsemistest kõige suurem kaaperdamine ja intellektuaalse omandi vargus, sest selle eelnõu väljatöötajad ja rakendajad ei ole ise ükski interneti loojad ega kuulu neile ka suurem enamus internetis leiduvast infost.

Kui sa aimad, millises mastaabis sulle „külma“ kavatsetakse teha, kui sa ei soovi ühe oma põhilise kodanikuõiguse kastreerimist ning sind häirib, kuidas kriminaalkaristuse ähvardusel meie sõna- ja infovabadus ühtvalu kokku kuivab, siis tule kohale ja tee häält!

Tallinnas: NB! Vabaduse väljakul, mitte Islandi v., nagu algselt plaanitud!

ja Tartus


3 kommentaari:

  1. kas te mäletate millal viimane kord Eestis meeleavalduse pärast jäeti mõni seadus vastu võtmata või otsus täide viimata?
    Kas sellel meeleavaldusel on mõttet, kui asjasse on Ansip ja reformierakond segatud, minu arvates mitte. Tulge te meeleavaldusele kui palju tahes, ning pange pähe kas või kastrull, ACTA võetakse tõenäosusega 70% vastu.

    VastaKustuta
  2. Asjad, mille eest ma seisan, on mulle liiga kallid, et tugitoolis protsendimurdudega filosofeerida ja mitte midagi teha.
    (tegelikult ma mäletan. Mitte eitavalt, aga seda, kuidas seadus rahva survel vastu võeti, mida muidu poleks võetud)

    Kui mind ajab tiiger taga, kes ähvardab mind ära tappa, siis ma ei oska nii mõelda, et 'Kuna keegi pole varem kõrgushüppes 2.50 ületanud, sii pole mõtet joosta, las tapab ära'

    CB, ole pai, ära levita lootusetust ja käegalöömist. :))

    VastaKustuta
  3. Saksa valitsus peatas ACTA

    http://www.lto.de/de/html/nachrichten/5547/stopp-acta-aktionstag-aufstand-der-unverstandenen/

    VastaKustuta